Skyros Blue Suites

Σκύρος - Παραλίες Σκύρου

Λίγα λόγια για το νησί

Η Σκύρος βρίσκεται στην καρδιά του Αιγαίου πελάγους και αποτελεί ένα από τα νησιά των Β. Σποράδων. Αν και μικρό σχετικά νησί είναι υπερήφανο για τα πλούσια πολιτιστικά στοιχεία που συνθέτουν την ιδιαίτερη πολιτιστική του κληρονομιά. Η ξυλογλυπτική και κεραμική του νησιού είναι πασίγνωστη και η πλούσια κεντητική του που δύσκολα συναγωνίζονται άλλα νησιά. Με σύμμαχο την χαρακτηριστική φυσική ομορφιά των Σποράδων και την ιδιαίτερη βιοποικιλότητά της, η Σκύρος καυχιέται όχι μόνο για τις παραλίες της και το φυσικό της περιβάλλον, αλλά και για τα έθιμά της, τα προιόντα που παράγει με κυριότερα το μέλι, είδη τυριών, αρνίσιο και κατσικίσιο κρέας κ.α.

Η όμορφη αρχιτεκτονική της χώρας με τα πέτρινα σοκάκια, τα μικρά κατάλευκα σπιτάκια, το ένα κολλημένο δίπλα στο άλλο και το βυζαντινό μοναστήρι του πολιούχου του νησιού, Αγίου Γεωργίου, – να δεσπόζει στην κορυφή του λόφου – δημιουργεί μια πανέμορφη εικόνα στους επισκέπτες. Οι φυσιολάτρες θα εκτιμήσουν την ιδιαίτερη βιοποικιλότητα του νησιού, θα δουν από κοντά το Σκυριανό μικρόσωμο αλογάκι – στις φάρμες όπου φιλοξενείται και προστατεύεται ή να περιφέρεται ελεύθερα στο νότιο τμήμα του νησιού – , θα περπατήσουν στα διάφορα μονοπάτια στα βουνά και γύρω λόφους, καταλήγοντας σε όμορφα ξωκλήσια, όπως αυτά του Αγ. Παντελεήμονα – με το καταπληκτικό ηλιοβασίλεμα – , της Παναγίας Λυμπιανής που είναι καρφωμένη στην κορφή του βουνού Όλυμπος και Αγ. Μάμαντος στην Καλαμίτσα. Όλο το καλοκαίρι κάθε ξωκλήσι έχει να προσφέρει και το αντίστοιχο πανηγύρι!


Τα υπόλοιπα περιμένουν να τα ανακαλύψετε εσείς!

Οι καλύτερες παραλίες στη Σκύρο

Οι παραλίες στη Σκύρο διακρίνονται για τη φυσική τους ομορφιά και τη γραφικότητά τους και το συνδυασμό του βραχώδους τοπίου με τη θάλασσα πάντα με την παρουσία του πράσινου της φύσης σε μικρότερο ή μεγαλύτερο βαθμό.

Διαθέτει η Σκύρος παραλίες με κρυστάλλινα νερά, ακτές καλυμμένες με άμμο ή με βότσαλο και βλάστηση που πολλές φορές αγγίζει το κύμα. Υπάρχουν στη Σκύρο παραλίες οργανωμένες ή ελεύθερες που όμως διατηρούν τα χαρακτήρα τους και δεν έχουν αλλοιωθεί από την τουριστική κίνηση.

Μώλος: άμμος Νο1
Καλαμίτσα: Ανατολική Πλευρά – βότσαλο Νο2
Άγιος Πέτρος: βότσαλο κι άμμος Νο3
Πεύκος: άμμος Νο4
Κυρά Παναγιά: άμμος Νο5
Γυρίσματα: άμμος Νο6
Ασπούς: άμμος Νο7
Άγιος Φωκάς: άμμος και βοτσαλάκι Νο 8
Καρεφλού: άμμος Νο9
Ν. Σαρακηνό: άμμος Νο10

Παραλία ΑΣΠΟΥΣ

Η παραλία Ασπούς είναι μια μικρή ακτή με λεπτή άμμο και αμμοθίνες πίσω της. Τα νερά είναι ρηχά και καθαρά νερά, που επιτρέπουν το κολύμπι ακόμη κι όταν πνέει βοριάς που δημιουργεί ένα παιχνιδιάρικο κύμα στην ακτή. Δεν είναι οργανωμένη ακόμη αλλά θα βρείτε τα βασικά όπως beach bar και ταβέρνα. Είναι ιδανική για οικογένειες με μικρά παιδιά λόγω της αμμουδιάς και του μικρού βάθους των νερών.

Παραλία ΚΑΛΑΜΙΤΣΑ

Η παραλία Καλαμίτσα είναι μια όμορφη ακτή με υπόλευκο βότσαλο και πεντακάθαρα δροσερά νερά. Είναι ήπια οργανωμένη με ομπρέλες και ξαπλώστρες και ιδανική επιλογή όταν φυσάει βόρειος άνεμος καθώς είναι πλήρως προστατευμένη.

Ανατολική Πλευρά –

Παραλία ΜΩΛΟΣ

Η παραλία Μώλος είναι η μεγαλύτερη παραλία της Σύρου και ταυτόχρονα η πιο εύκολη να προσεγγίσει κανείς αφού βρίσκεται δίπλα στη Χώρα. Είναι μια μεγάλη αμμουδερή ακτή ουσιαστικά ενωμένη με τη διπλανή παραλία, τα Μαγαζιά. Είναι οργανωμένη με ομπρέλες και ξαπλώστρες αλλά και αρκετό ελεύθερο χώρο. Υπάρχουν αρκετά καφέ, beach bars και εστιατόρια για όποιον θέλει να περάσει πολύ χρόνο στην παραλία. Το πάρκινγκ δεν είναι εύκολο αλλά λύση πάντα βρίσκεται. Η παραλία διαθέτει εκπληκτική θέα στη Χώρα.

Παραλία ΠΕΥΚΟΣ

Η παραλία Πεύκος είναι αυτό ακριβώς που λέει το όνομά της. Ένας όρμος σε ένα κατάφυτο σκηνικό στο οποίο κυριαρχούν τα πεύκα. Η παραλία καλύπτεται από χοντρή άμμο και είναι σε ένα μέρος της οργανωμένη. Τα νερά είναι πεντακάθαρα, με σκούρο γαλανό ή γαλαζοπράσινο χρώμα από την αντανάκλαση των πεύκων. Η εικόνα της βλάστησης των λόφων καθώς κανείς κολυμπάει είναι ασυναγώνιστη. Ήπια οργανωμένη. Υπάρχει οικογενειακή ταβέρνα

Παραλία ΓΥΡΙΣΜΑΤΑ

Η παραλία Γυρίσματα είναι μια μεγάλη ακτή στρωμένη με χρυσαφένια αμμουδιά. Σε κάποια κομμάτια της είναι οργανωμένη με ομπρέλες και ξαπλώστρες αλλά έχει και πολύ ελεύθερο χώρο. Θα βρείτε καφετέριες και beach bars, ενώ στην άκρη της υπάρχει ένας χαρακτηριστικός ανεμόμυλος.

Skyros Girismata Beach
Skyros Kareflou beach

Παραλία ΚΑΡΕΦΛΟΥ

Η παραλία Καρεφλού, στην ανατολική πλευρά της Σκύρου, είναι ένας τόπος με άγρια ομορφιά. Είναι μια μικρή ακτή με βράχια στις άκρες της και λεπτή άμμο με βότσαλα στο κέντρο. Δεν είναι οργανωμένη και πρέπει να φροντίσετε για τα απαραίτητα. Η πρόσβαση απαιτεί οδήγηση σε χωματόδρομο.

Παραλία ΑΓΙΟΣ ΦΩΚΑΣ

Η παραλία Άγιος Φωκάς είναι μια μικρή καθαρή παραλία με ρηχά νερά. Βρίσκεται σε ένα όμορφο, πράσινο περιβάλλον και είναι πολύ ήπια οργανωμένη με ένα ταβερνάκι να προσφέρει τα βασικά και λίγες ξαπλώστρες. Είναι ιδανική για όπιον επιζητά την ηρεμία και απάνεμη. Έχει βραχάκια αλλά και περιοχή με εύκολη πρόσβαση στη θάλασσα με άμμο.

Skyros Agios Fokas Beach

Παραλία ΑΓΙΟΣ ΠΕΤΡΟΣ

Η παραλία Άγιος Πέτρος στη βορειοδυτική πλευρά της Σκύρου είναι ένα μοναδικό τοπίο. Βρίσκεται μπροστά από ένα πευκοδάσος και έχει βότσαλο και άμμο. Δεν είναι οργανωμένη αλλά μπορείτε να αναζητήσετε σκιά στα πεύκα πίσω από την παραλία. Αρκετοί κατασκηνωτές επιλέγουν τον Άγιο Πέτρο για κάμπινγκ.

Παραλία ΚΥΡΑ ΠΑΝΑΓΙΑ – ΟΡΜΟΣ ΚΑΛΟΓΡΙΑΣ

Η παραλία Κυρα-Παναγιά είναι μια όμορφη παραλία με βότσαλα και άμμο σε μια πευκόφυτη περιοχή με καθαρά κρυστάλλινα νερά. Τα νερά είναι αρκετά δροσερά. Δεν είναι οργανωμένη και πρέπει να φροντίσετε για τα απαραίτητα αν και σκιά θα βρείτε στα δέντρα πίσω από την παραλία. Είναι οργανωμένη και υπάρχουν ταβέρνες κοντά.
Skyros Kyra Panagia Beach
Skyros Sarakino Beach

Παραλία ΣΑΡΑΚΗΝΟ ή ΣΑΡΑΚΗΝΙΚΟ

Το Σαρακηνό είναι ένα μικρό ακατοίκητο νησάκι, στα νοτιοδυτικά, σε πολύ μικρή απόσταση από τη Σκύρο. Μπορείτε να το επισκεφθείτε με καραβάκι από το γραφικό λιμάνι της Λιναριάς. Στο νησί δεν υπάρχει ίχνος ανθρώπινης δραστηριότητας ωστόσο θα απολαύσετε το μπάνιο σας σε ένα… εξωτικό τοπίο, με ήρεμα και ζεστά νερά.

Συνδεθείτε στον λογαριασμό σας για να συνεχίσετε

Σε περίπτωση που αντιμετωπίζεται προβλήματα με το λογαριασμό σας παρακαλώ επικοινωνήστε με τον διαχειριστή